Industriële & technische applicaties

Voor het verwerken van schuim voor industriële en technische toepassingen beschikt Kramo over een uitgebreid en up-to-date machinepark. Een van de belangrijkste troeven zijn de uitgebreide mogelijkheden voor stansen en lamineren. Zo is het mogelijk alle vormen te stansen, zowel in full-cut als kiss-cut, en dit zowel op rol- als plaatmateriaal.

Het is vertrouwd met de noden en gebruiken van diverse sectoren. Met alle activiteiten is het o.a. aanwezig in automotive-, IT & Telecom-, Electronica- en luidspreker-, airconditioning- en ventilatie-, bouw-, cosmetica- en Pharma- en de sport- en vrijetijdssector.

Klik op de foto om een grotere versie van verwerkingstechnieken of mogelijkheden te verkrijgen

  1. Op maat snijden van kunststofschuimen
  2. Noppenschuim op de gevraagde hoogte in Polyurethaan
  3. Waterstraalversnijden van alle soorten materialen
  4. Full-cut stansen van kunststofschuimen
  5. Kiss-cut stansen van kunststofschuimen
  6. Zelfklevend maken van alle soorten kunststofschuimen
  7. Assembleren van kunststofschuimen al dan niet in combinatie met karton en/of andere materialen

Naar materialen toe verwerken wij o.a. Polyurethaan, Polyethyleen, Neopreen, EPDM, PVC foams, Vilt, Hydrofoob vlies, Kurk, Zelfklevers, Karton, Polystyreen.

Mogelijke toepassingen
Trillingsabsorptie, afdichtingen voor water of acoustiek, geluidsisolatie, thermische isolatie, filtratie enz... Het aantal mogelijkheden met kunststofschuimen is enorm waarbij steeds nieuwe toepassingen worden ontwikkeld.

Ontwikkeling van nieuwe producten en begeleiding
Het hart van Kramo is de Research & Development afdeling. De medewerkers kennen de eigenschappen van de diverse schuimen en materialen, en beheersen perfect de mogelijkheden van het machinepark. Alle producten kunnen ontwikkeld worden in 'Co-design', waarbij steeds gestreefd wordt naar de meest economische productie-methode binnen de vereiste kwaliteitsnormen.

Naast het verwerken van schuimen is de vraag voor industriële en technische toepassingen vaak gericht op assemblage. Ook hiervoor is Kramo uw geschikte partner.

Heeft u een toepassing en/of producten waarbij u denkt dat schuim een oplossing zou kunnen bieden, heeft u een bestaande oplossing en zoekt u een alternatief? Aarzel niet ons te contacteren. Onze deskundigen zullen met plezier de meest gepaste oplossing voor uw probleem uitdokteren. U kan ons contacteren via ons contactformulier.

Verklaring over cookies